بهترین کیفیت دوربین مداربسته / سنسور PIR چیست؟
نوشته شده توسط : جعفر

مگاپیکسل چیست و بهترین کیفیت دوربین مداربسته

مگاپیکسل این عبارت را بارها و بارها شنیده اید اما مگاپیکسل چیست و چه مفهومی را در دوربین بیان می کند. در زمان خرید تلویزیون، دوربین عکاسی، دوربین مداربسته و…. در بیشتر اوقات به این نتیجه رسیده اید که دستگاه انتخابی شما هر چه مگاپیکسل بیشتری داشته باشد بهتر است. در همین ابتدای مطلب باید بگویم خیر، لزوماً بالا بودن مگاپیکسل یک دیوایس یا دستگاه، به منزله بهتر بودن آن نیست. البته این موضوع با قیمت آن دستگاه ارتباط مستقیمی دارد. در واقع با بالا رفتن عدد مربوط به مگا پیکسل قیمت دستگاه نیز بالا می رود. اما مگاپیکسل چیست به چه اشاره دارد و عدد آن مبین چه ویژگی در دستگاه های مختل از جمله دوربین مداربسته است. در این مطلب سعی داریم به این موضوع بیشتر بپردازیم.

 
 
 

مگاپیکسل چیست

عکس های دیجیتال از تعدادی پیکسل تشکیل شده اند. هر پیکسل را مربعی تصور کنید که تنها دارای یک رنگ مشخص است. با در کنار هم قرار دادن این مربع ها تصویر ایجاد می شود. این مربع کوچکترین جزء تصویر محسوب می شود. طول و عرض تصویر را در نظر بگیرید با ضرب تعداد پیکسل های طول در تعداد پیکسل های عرض شما می توانید به تعداد پیکسل کل تصویر برسید. یک مگاپیکسل تعداد یک میلیون پیکسل را نشان می دهد.

 
 
 

معنی مگاپیکسل در دوربین

مگا پیکسل یک دوربین چگونه محاسبه می شود؟ سنسورهای دوربین تعیین کننده تعداد پیکسل هستند. اگر سنسور دوربینی از 1000 پیکسل در 1000 پیکسل تشکیل شده باشد، این سنسور یک میلیون پیکسل یا یک مگا پیکسل است. دوربین های با کیفیت FHD سنسور 1080 در 1920 پیکسل دارند. چنین سنسوری تصویری به اندازه 2 مگاپیکسل ارائه می دهد. کیفیت تصویر دوربین مداربسته یا رزولوشن از جمله ویژگی دوربین مداربسته است. کیفیت تصویر بر مبنای مگاپیکسل تعریف می شود. به این ترتیب هر چه تعداد پیکسل های تشکیل دهنده تصویر بیشتر باشد، جزئیات بیشتری در تصویر دیده می شود. نمایش کیفیت یا رزولوشن تصویر دوربین مداربسته به صورت یک عدد در کنار MP است.

همان طور که اشاره شد کیفیت تصویر در تصاویر با تعدادپیکسل های بیشتر بالاتر است. اما تعداد پیکسل یکی از آیتم های موثر در کیفیت تصویر است و نه تنها عامل موثر. همچنین تغییر کیفیت در تعداد پیکسل های بالاتر کمتر احساس می شود به عنوان مثال کیفیت تصویر 1 مگا پیکسل با تصویر 2 مگاپیکسل بسیار محسوس است. در مقابل بین یک تصویر 5 مگاپیکسلی و 6 مگاپیکسلی تفاوت چندانی قابل مشاهده نیست با وجود اینکه تصویر 5MP یک میلیون پیکسل بیشتر از تصویر 6MP دارد. در این حالت گفته می شود شیب تاثیر گذاری کم شده است.

 

مگاپیکسل و کیفیت دوربین مداربسته

هر چه مگاپیکسل دوربین بیشتر باشد، بهتر است!!!!!

این ارزیابی لزوماً صحیح نیست. تعداد پیکسل ها در کنار عواملی مانند کیفیت لنز، نوع سنسور، اندازه دیودهای حساس به نور، پردازش تصویر و… کیفیت تصویر ثبت شده را تعیین می کنند.

 
 

واژه پیکسل چیست؟

واژه پیکسل یا Pixel در سال های مختلف توسط افراد به کلمات گوناگونی نسبت داده شد. البته در تمامی آنها موضوع اصلی به صورت واحد بود و همگی به تصویر و جزئی از آن اشاره داشتند. سال 1932 در سر تیتر مجله Variety  واژه Pix به عنوان مخفف کلمه Pictures مورد استفاده قرار گرفت. به همین دلیل برخی واژه Pixel را متشکل از Pix و el  دانستند. بر همین اساس Pix همان Pictures است و el  به  Element اشاره دارد. همچنین در سال 1972 برخی Pixel را به عنوان Picture cell شرح دادند Cell به معنی سلول و واحد کوچکی از تصویر . با این وجود افرادی نیز Pixels را به صورت مخفف شده PX و واحد اندازه گیری در گرافیک و طراحی مورد استفاده قرار دادند.

 
 
 

 جدول مگاپیکسل و تعداد پیکسل های تصویر

نامعرض (تعداد پیکسل های افقی)ارتفاع (تعداد پیکسل های عمودی)تعداد کل پیکسل ها
1MP/720P 1280 720 921600
QVGA/960P 1280 960 1228800
1.3MP 1280 1024 1310720
2MP/1080P 1920 1080 2073600
2.3MP 1920 1200 2304000
3MP 2048 1536 3145728
5MP 2560 1920 4915200
6MP 3032 2008 6088256
8MP 3264 2448 7990272
 
 
 

رزولوشن HD به چه معناست

انواع متفاوتی از استاندارد HD وجود دارد و HD استاندارد ثابتی از رزولوشن محسوب نمی شود. مهمترین این استاندارها عبارتند از:

  • 720p:  رزولوشنی تا 1280×720 پیکسل را ایجاد می کند. (حدود 1مگا پیکسل)
  • 1080p:  رزولوشنی تا 1920×1080 پیکسل را ایجاد می کند. (2 مگا پیکسل)
  • 1440p: رزولوشن تا 2560×1440 پیکسل را ایجاد می کند. (3.6 مگا پیکسل)

حالت های 1080P و بالاتر را از آن را اغلب با نام Full HD می شناسند. در بیشتر اوقات صحبت از دوربین های مداربسته HD به دوربین های 1مگا پیکسلی اشاره دارد.

 
 
 

تفاوت دوربین IP با HD

نسل جدید دوربین های مداربسته آنالوگ با فناوری HD توانسته است جایگاه خوبی را برای خود پیدا کند. این محبوبیت بخاطر وضوح تصویر بالا در کنار مقرون به صرفه بودن ایجاد شده است. دوربین های HD در واقع نسل جدید دوربین های آنالوگ هستند که در بستر کابل کواکسیال نصب می شوند. روند ذخیره تصاویر و فیلم های دوربین مداربسته از طریق دستگاه DVR انجام می شود. دوربین های IP یا همان تحت شبکه دوربین هایی هستند که به لحاظ کیفیت، تصاویر از وضوح بالایی برخوردار هستند. بستر نصب و راه اندازی آنها از طریق کابل شبکه فراهم می شود. اطلاعات در چنین سیستمی در دستگاه NVR ضبط می شود. البته وضوح تصویر در دوربین های آنالوگ HD به صورت چشمگیری ارتقاء یافته و به مرحله رقابت با دوربین های IP رسیده است.

 
 
 
 

تفاوت SD با مگاپیکسل در دوربین مداربسته چیست

رزولوشن تصاویر در دوربین های مداربسته آنالوگ با خطوط افقی TV یا TVL اندازه گیری می شد. دوربین مداربسته آنالوگ با وضوح بالا تصویری با رزولوشن 540 تا 600 TVL ارائه می دهد. در حالی که در دوربین های مداربسته مگاپیکسل عملکرد براساس تعداد پیکسل است نه رزولوشن. پیکسل در تمام حسگر های تصویر  CCD و CMOS قرار دارد. هر چه تعداد آن بیشتر، تراکم پیکسلی سنسور نیز بیشتر می شود.

دوربین مداربسته SD معمولی حدود 400 هزار پیکسل وضوح تصویر دارد. این در حالیست که دوربین های مگاپیکسلی حداقل یک میلیون پیکسل را در تصویر دارا هستند. زوم در تصاویر با تراکم پیکسل پایین، به کیفیت تصویر آسیب می زند. بسیاری از جزئیات به این ترتیب از بین خواهد رفت. گر چه دوربین های آنالوگ قدیمی به نوعی از رده خارج شده اند و دیگر محبوبیتی ندارند.

 

 

  1. سیستم امنیتی چیست    فروشگاه خانه هوشمند     اسمارت سکیوریتی      شهر هوشمند

سنسور PIR چیست؟

به واسطه نیاز کاربران به سنسور تشخیص حرکت و صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه ها تکنولوژی های تشخیص حرکت زیادی طراحی و تولی شدند. اکثر تکنولوژی های تشخیص حرکت بسیار گران قیمت بودند و کاربران به واسطه قیمت گرانشان تمایلی به استفاده از آن ها نداشتند. سنسور تشخیص حرکت PIR بسیار مقرون به صرفه و کار آمد است و در زمان کمی در بین کاربران از محبوبیت ویژه ایی برخوردار شده است.

 
سنسور PIR
 

سنسور تشخیص حرکت PIR چیست؟

همانطور که مستحضر هستید تمامی اجسام دارای طول موج هستند. در واقع طول موج های مختلف برای درجه حرارتهای مختلف است. طول موج اشیاء به واسطه Infrared و یا مادون قرمز دریافت می شود.

نحوه عملکرد سنسور PIR به این صورت است که هیچ اشعه ایی را ساتع نمی کند و تنها از طریق جذب اسعه مادون قرمز کار می کند. این سنسور تنها به امواج بدن انسان حساس است و در صورتی که در میدان دیدش یک شئ با دمای بدن انسان قرار بگیرد و حرکت کند اقدام به ارسال آلارم می کند. واکنش سنسور PIR از طرف شما قابل تعیین است می توانید آن را به گونه ایی تنظیم کنید که در صورت وجود انسان چراغ ها را روشن کند و یا آلارم ارسال کند و سریعا شما را مطلع کند. نحوه تنظیم آلارم سنسور تشخیص حرکت PIR به نوع کاربری شما بستگی دارند که ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

نحوه کار سنسور تشخیص حرکت PIR

نحوه کار سنسور PIR به گونه ایی است که حرارتها را تشخیص می دهد اما تنها به حرارت های بدن انسان و حیوان واکنش نشان می دهد. به طور مثال اگر قصد دارید برای بهینه سازی مصرف انرژی در بخش کنترل انرژی ساختمان در راه پله ساختمانتان دوربین مداربسته مجهز به سنسور PIR نصب کنید. کمک می کند که در زمان رفت و آمد از راه پله چراغ ها روشن شوند و در صورتی که کسی در راه پله حضور نداشت چراغ ها خاموش بمانند. نیازی نیست نگرانی از جهت نوری که از پنجره به داخل می تابد باشید زیرا سنسور تشخیص حرکت PIR آن را می شناسد و اختلالی در نحوه عملکرد آن ایجاد نمی شود.

می توانید سنسور تشخیص حرکت PIR را در یک اتاق نصب کنید و در برنامه ریزی آن اعلام کنید در صورت عبور و مرور در بازه زمانی مشخصی آلارم بدهد تا شما سریعا خودتان را به محل برسانید. به عنوان مثال دوربین مداربسته تان به سنسور PIR مجهز است و آن را رو به روی در ورودی شرکتتان نصب کردی. در طول روز عبور و مرور در این قسمت کاملا طبیعی است اما در بازه زمانی تعطیلی شرکت در صورت وجود هر گونه حرکتی احتمال وجود سارقین در شرکت وجود دارد و شما هرچه سریعتر باید از آن مطلع شوید که با به کارگیری سنسور پیر این عمل به آسانی امکان پذیر خواهد بود.

نصب دوربین هایلوک مجهز به سنسور PIR

در صورتی که قصد نصب دوربین هایلوک مجهز به سنسور تشخیص چهره PIR را دارید پیشنهاد می کنیم آن را در موقعیتی قرار بدهید که تابش نور مستقیم خورشید باعث ایجاد آلارم های کاذب نشود. بهترین مکان برای نصب دوربین هایلوک مجهز به سنسور PIR دیوارهای بزرگ پشت به نور هستند. البته توجه داشته باشید که در حوالی محل نصبتان نباید فن گردش هوا وجود داشته باشد زیرا این فن ها موجب می شوند که هوای اتاق چندین بار تغیر کند که این امر خود به تنهایی موجب ایجاد آلارم های کاذب خواهد بود.

سنسور تشخیص چهره PIR متوجه تغیرات تابشی ایجاد شده می شود و تمامی بازه دید فعلی اش را با تصویر قبلی مقایسه می کند. تصاویری که به واسطه مادون قرمز ثبت می شوند را به صورت پیکسلی مورد بررسی قرار می دهد حتی اگر 3 پیکسل از تصویر تغییر کرده باشد آلارم را ارسال می کند. البته میزان حساسیت سنسور تشخیص چهره PIR را می توانید تغیر دهید.

نحوه فعالسازی PIR در دوربین آنالوگ

1- دستگاه DVR ورژن 3 هایلوک

انجام تنظیمات موشن :

Menu → Record → Schedule → Enable

ایجاد حساسیت و انتخاب ناحیه مورد نظر :

Menu →Camera → Enable Motion Detection → Enable False Alarm Filter

2- دستگاه DVR ورژن 4 هایلوک

انجام تنظیمات موشن :

Storage → Schedule → Record → Select a Camera → Enable Schedule →Apply

انتخاب ناحیه :

System Maintenance → Event- Normal Event →Motion Detection→ انتخاب دوربین موردنظر → Enable

Area: Enable False Alarm Filter → تعریف حساسیت تصویر و ناحیه مورد نظر

فعالسازی آلارم :

Linkage Action →Normal Linkage →

نحوه فعالسازی PIR در دوربین تحت شبکه (IP)

در ابتدا از طریق مرورگر internet explorer وارد منوي دوربین شوید و تنظیمات زیر را انجام دهید:

  1. انجام تنظیمات موشن در قسمت Configuration-Storage-Schedule Setting:
  2. Configuration →Event →Basic Event →PIR Alarm →Enable
  3. سپس صفحه Arming Schedule را ذخیره کنید.
 
 
 
 

اگر فردی در اتاق خوابیده باشد در طول کل شبانه روز سنسور تشخیص چهره PIR آلارم کاذب ارسال می کند؟

میزان حساسیت سنسور پیر را می توان تنظیم کرد تا به یک غلط خوردن ساده در خواب حساسیت نشان ندهد. اما اگر جا به جایی محسوسی صورت بگیرد به طور حتم سیستم آلارم ارسال خواهد کرد.

می توان برای سنسور تشخیص چهره PIR بازه زمانی تعیین کرد؟

جواب مثبت است. شما می توانید برای سنسور PIR تان بازه زمانی مشخص کنید به گونه ایی که تنها در ساعات مشخصی شروع به کار کند و پس از آن کارش را متوقف کند و دوربین مداربسته هایلوکتان به صورت معمول تصاویر را ثبت و ضبط کند.

آیا حرکات حیواناتی همچون گربه را نیز تشخیص می دهد و آن را مانند انسان یک خاطی فرض می کند؟

 سنسور پیر بر حسب حرارت شناسایی می کند و توانایی تشخیص حیوانات را از انسان ندارد و چون حیوانات همچون انسان موجود زنده هستند و درجه حرارت های یکسانی را ساتع می کنند برای هر دو آلارم ایجاد می کند.

    1. داهوا   دوربین مدار بسته    هایک ویژن  نصب دوربین مداربسته

 





:: بازدید از این مطلب : 156
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 27 دی 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: